Publicatie kinderliedjes

Boek Lannoo Het Lijkt Wel Een Feestje

Een boek met 100 kinderliedjes

Kinderliedjes zijn van alle tijden en van overal ter wereld. Daarom is CEMPER op vraag van Uitgeverij Lannoo een partnerschap aangegaan rond de uitwerking van een kinderliedjesboek. Het boek is het vervolg op Het lijkt wel een feestje’, een boek met 150 versjes voor kinderen. Voor dit project verzamelen we 100 liedjes die in Vlaanderen en Nederland gezongen worden voor en/​of door kinderen.

Net omdat kinderliedjes over heel de wereld in verschillende talen worden gezongen en er een grote diversiteit is in Vlaanderen en Nederland, streeft CEMPER ernaar om in het boek de diversiteit uit de maatschappij zichtbaar te maken. De liedjesbundel zal 70 Nederlandstalige en 30 anderstalige liedjes omvatten.

Denk bij de Nederlandstalige liedjes bijvoorbeeld aan:

  • Ik zag twee beren;
  • Zeg, ken jij de Mosselman;
  • De kop van de kat.

Deze liedjes werden samen met een klankbordgroep — bestaande uit een expert van Koor&Stem, leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs en een docent uit het DKO — geselecteerd uit een longlist van meer dan 200 liedjes. 

Anderstalige muziek is vaak nog onbekend bij het Nederlandstalige publiek. Om deze deuntjes te verzamelen, legden we interviews af met sympathieke en behulpzame mensen die afkomstig zijn uit verschillende landen en hun liedjes nu zingen in Vlaanderen en Nederland. Denk maar aan:

  • Italiaans;
  • Portugees;
  • Turks;
  • en nog veel meer!

Al deze liedjes zullen samenkomen in een mooi geïllustreerd boek, elk met een dubbele pagina. Daarop zal een partituur te vinden zijn zodat iedereen makkelijk kan meezingen of meespelen met een instrument. Naast een partituur en de oorspronkelijke tekst zullen er weetjes instaan. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waar het lied Zeg, ken jij de Mosselman’ vandaan komt. Het boek zal geïllustreerd worden door Puck Koper.

Hou dus zeker de nieuwsbrief van CEMPER in de gaten om op de hoogte te blijven wanneer het boek gepubliceerd wordt.

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen