Home Nieuws TRACKS Webinar en Q&A: Catch that Copyright

TRACKS Webinar en Q&A: Catch that Copyright

Wil jij als kunstenorganisatie je archiefmateriaal online activeren? Heb je vragen rond de rechtenstatus van je archief? Wil je weten hoe je rechten vandaag kan documenteren om ze in de toekomst eenvoudig te klaren?

De coronamaatregelen zorgden voor een groei in online ontsluitingsinitiatieven en deed dit soort vragen enkel toenemen. Om materiaal online te ontsluiten, is het meer dan ooit noodzakelijk om zicht te hebben op de rechtenstatus van archiefmateriaal en om waar mogelijk van bij het begin goede afspraken te maken met de vervaardigers en eventuele andere rechthebbenden.

Om deze vragen te beantwoorden voorzien we samen met de partners binnen TRACKS deze webinar voor de kunstensector gevolgd door een virtuele vraag-en antwoordsessie met expert Joris Deene op 20 oktober 2020.

Dit (volledig ondertitelde) webinar beantwoordt vragen als:

  • Wat kan en mag met archiefmateriaal volgens het auteursrecht?
  • Wat moet je documenteren?
  • Hoe moet je dat documenteren?
  • Hoe maak je een risicoanalyse?

Heb je de webinar bekeken, dan kan je nog dieper in de materie duiken tijdens een virtuele Q&A met jurist en expert intellectuele eigendomsrechten Joris Deene op 20 oktober 2020 om 15u. Schrijf je in en bezorg ons voor 14 oktober jouw vragen.

03-09-2020

Ook interessant

11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
11 okt. 2023

Debat - De paradox van populair muziekerfgoed

Als onderdeel van de erfgoeddebatten van het postgraduaat Cultureel Erfgoed ontvangen we je op woensdag 25 oktober voor een gastlezing en debat rond …
Lees meer
16 aug. 2023

Domein 2-Overleg

Op 18 oktober organiseren we voor het eerst een Domein 2-overleg, een netwerkmoment voor erfgoedactoren binnen het domein van de muziek- en podiumkun…
Lees meer
11 aug. 2023

Draailierdag

Op 30 september organiseren we een draailierdag als netwerkmoment voor draailierspelers, -bouwers en –liefhebbers.
Lees meer