Home Nieuws Vrouwen van de dans in 't rood: Schrijf mee op Wi…

Vrouwen van de dans in 't rood: Schrijf mee op Wikipedia!

Op Wikipedia, de meest geraadpleegde encyclopedie ter wereld, vind je vandaag te weinig informatie over belangrijke vrouwen. Hun naam verschijnt als een rode link, omdat zij nog geen Wikipediapagina hebben. 

Het Wiki-project Women in Red wil deze gendergap dichten door zoveel mogelijk biografieën van vrouwen toe te voegen. Deze maand staat in het teken van dans. April is bovendien de maand waarin Vlaanderen en Brussel de Dag van de Dans vieren. Reden te meer om deze maand zoveel mogelijk biografieën van vrouwelijke dansers en choreografen te schrijven!

CEMPER, meemoo en Wikimedia België organiseren daarom een trainingssessie via video conferencing en virtuele vragenuurtjes om zowel beginnende als meer gevorderde Wikipedia-schrijvers op weg te helpen bij het schrijven over vrouwen van de dans. 

Zin om mee te doen?

Surf naar de projectpagina en voeg jezelf toe als deelnemer. 

Hulp nodig?

  • Volg een trainingssessie via video conferencing voor beginnende Wikipedia-schrijvers op vrijdag 17 april van 10u tot 12u. Je hebt alleen een laptop/​desktop of tablet nodig om deze sessie te kunnen volgen. 
  • Stel al je vragen tijdens onze virtuele vragenuurtjes. We helpen iedereen zowel bij technische vragen, als met tips & tricks voor het schrijven van een goed artikel over dans en het vinden van online bronnen op vrijdag 17 april van 15u tot 16u en vrijdag 24 april van 10u tot 11u.
  • Inschrijven hiervoor is verplicht

Ook interessant

25 apr. 2024

U, NU! Mechels theatererfgoed in de kijker

7 Mechelse vrijetijdsgezelschappen laten je in een theatervoorstelling, twee tentoonstellingen en een foto-expo hun theatererfgoed ontdekken.
Lees meer
16 apr. 2024

"We doen toverlantaarnshows zoals die in de periode 1820-1920 kunnen geweest zijn"

In hun vrijetijd voeren Dominique Santens en Philippe Khazzaka, samen met twee collega’s, toverlantaarnshows op. Wat is een toverlantaarn juist?
Lees meer
22 mrt. 2024

Muziek en podiumkunsten op Erfgoeddag 2024

Ontdek een selectie van activiteiten op Erfgoeddag 2024 waarbij muziek- of podiumerfgoed centraal staat.
Lees meer
01 mrt. 2024

Ambacht in Beeld Festival Brussel 2024

Ontdek op 30 en 31 maart 2024 meer dan 40 workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films tijdens het Ambacht in Beeld Festival.
Lees meer