Home Nieuws Scrol door het leven van Tone Brulin

Scrol door het leven van Tone Brulin

Benieuwd wie Tone Brulin was, welke voorstellingen hij maakte en wat zijn belang is voor de Vlaamse en internationale theaterwereld? Scrol dan hier door een interactieve tijdlijn, gemaakt door de redactie van de Dagkrant van Het TheaterFestival (2017).

Deze tijdlijn is gebaseerd op Onwankelbare theatrale verbeelding: een tentoonstelling over het werk van Tone Brulin’. Dit was een productie van Erwin Jans en Het Firmament (nu CEMPER) en was te bezichtigen in het Kaaitheater tijdens Het TheaterFestival (2017) en in het M HKA (2018). De curatoren selecteerden zorgvuldig knipsels, foto’s, affiches en documenten die een beeld schetsen van Brulins markante carrière. Vandaag, een tijd waarin het theater opnieuw op zoek is naar zijn maatschappelijke inbedding, kan zijn pionierswerk een inspiratiebron zijn. De tentoonstelling toonde niet alleen de veelzijdigheid van Brulins werk en de veranderende tijdgeest, maar ook een diversiteit aan documentair erfgoed.

Meer over de zoektocht naar dit erfgoed lees je het artikel Archieven en documentatie van Tone Brulin’.

Ook interessant

25 jan. 2024

Topstuk in de kijker: ’t Dor wert groeyende

Hubert Meeus en Timothy De Paepe vertellen over ‘t Dor wert groeyende, een verzamelhandschrift van de Lierse rederijkerskamer De Groeiende Boom.
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
08 dec. 2023

Aftermovie: lancering van Schipper mag ik overvaren?

Op 14 november verscheen 'Schipper mag ik overvaren?' en dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan! Herbeleef de lancering via onze aftermovie.
Lees meer
07 dec. 2023

Erfgoeddag 2024: er zit muziek in het woord 'Thuis'

Het thema van Erfgoeddag 2024 is 'Thuis'. We reiken je graag enkele thema's binnen muziek en podiumkunsten aan waarrond je kan werken.
Lees meer