Home Nieuws Scrol door het leven van Tone Brulin

Scrol door het leven van Tone Brulin

Benieuwd wie Tone Brulin was, welke voorstellingen hij maakte en wat zijn belang is voor de Vlaamse en internationale theaterwereld? Scrol dan hier door een interactieve tijdlijn, gemaakt door de redactie van de Dagkrant van Het TheaterFestival (2017).

Deze tijdlijn is gebaseerd op Onwankelbare theatrale verbeelding: een tentoonstelling over het werk van Tone Brulin’. Dit was een productie van Erwin Jans en Het Firmament (nu CEMPER) en was te bezichtigen in het Kaaitheater tijdens Het TheaterFestival (2017) en in het M HKA (2018). De curatoren selecteerden zorgvuldig knipsels, foto’s, affiches en documenten die een beeld schetsen van Brulins markante carrière. Vandaag, een tijd waarin het theater opnieuw op zoek is naar zijn maatschappelijke inbedding, kan zijn pionierswerk een inspiratiebron zijn. De tentoonstelling toonde niet alleen de veelzijdigheid van Brulins werk en de veranderende tijdgeest, maar ook een diversiteit aan documentair erfgoed.

Meer over de zoektocht naar dit erfgoed lees je het artikel Archieven en documentatie van Tone Brulin’.

Ook interessant

16 apr. 2024

"We doen toverlantaarnshows zoals die in de periode 1820-1920 kunnen geweest zijn"

In hun vrijetijd voeren Dominique Santens en Philippe Khazzaka, samen met twee collega’s, toverlantaarnshows op. Wat is een toverlantaarn juist?
Lees meer
22 mrt. 2024

Muziek en podiumkunsten op Erfgoeddag 2024

Ontdek een selectie van activiteiten op Erfgoeddag 2024 waarbij muziek- of podiumerfgoed centraal staat.
Lees meer
21 mrt. 2024

Topstuk in de kijker: Judith ende Holifernes

In 1577 schreef de Roeselaarse rederijker Robert Lawet een toneelspel over Judith en Holifernes, een geliefd thema in de dramatiek. In 2014 werd het …
Lees meer
11 mrt. 2024

Verslag werksessie Dans en het museum

Hoe kan een samenwerking tussen dans en musea er uitzien? Aan de hand van prikkelende stellingen, vragen en praktijkvoorbeelden gingen we hierover in…
Lees meer