Home Nieuws Scriptie over archief van poptempel Paradiso valt…

Scriptie over archief van poptempel Paradiso valt in de prijzen

Berit Soolsma en Marije van Veen hebben de Muziekcentrum Nederland Muziekscriptie Prijs 2009 gewonnen. Ze schreven een beleidsplan voor een professioneel archief voor poppodium Paradiso in Amsterdam.

Op maandag 12 april overhandigde juryvoorzitter Jan van der Plas de winnaressen de pijs waaraan een bedrag van vijfhonderd euro gekoppeld is. Om het met de woorden van de jury te zeggen: schreven Berit en Marije een zeer solide en helder leesbaar beleidsplan voor een publiekscarchief, met onder andere state of the art gebruik van interactieve media. Een mooie mix van oude en nieuwe kennis, met kennis van zaken en gezond verstand opgeschreven. Een exceptioneel goede bachelorscriptie.” 

Je vindt de scriptie ook online.

20-09-2010

Ook interessant

20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
11 aug. 2023

Inspiratiedag podiumtechnisch erfgoed

CEMPER en Cultuurcentrum Brugge nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de inspiratiedag over podiumtechnisch erfgoed in de Stadsschouwburg van…
Lees meer
06 jun. 2023

Puinentroost en Snoezepoezen

Het stadsarchief van Ieper dook in het theatererfgoed en vond een rijke geschiedenis.
Lees meer
15 nov. 2022

Topstuk voorgesteld: Het Leuven Chansonnier

Het Leuven Chansonnier - een volledig, laatvijftiende-eeuws chansonnier in zijn oorspronkelijke, met brokaat beklede, band - werd in 2018 erkend als …
Lees meer