Home Nieuws OPROEP: Nomineer iemand die immaterieel erfgoed d…

OPROEP: Nomineer iemand die immaterieel erfgoed doet leven!

De Vlaamse overheid roept op om zorg te dragen voor immaterieel erfgoed! Wil je graag een organisatie of persoon in de kijker zetten die immaterieel cultureel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Heb je weet van een begeesterend of vernieuwend programma rond borgen van immaterieel erfgoed?

In het Register van Inspirerende Voorbeelden wil de Vlaamse Overheid inspirerende good practices en programma’s i.v.m. het borgen van immaterieel erfgoed bundelen, telkens voor een periode van drie jaar. Bedoeling is dat anderen inspiratie halen uit deze dynamische lijst.

Wil jij graag een organisatie of persoon die op een inspirerende manier immaterieel erfgoed doorgeeft, in de kijker zetten? Heb je weet van een bevlogen programma dat het borgen van immaterieel erfgoed naar een nieuw niveau tilt? Laat het weten! Op basis van een advies van de expertencommissie beslist de Vlaamse Minister van Cultuur over welke inspirerende voorbeelden op het Register komen.

Vanaf 1 januari 2020 vind je deze Inspirerende Voorbeelden terug op immaterieelerfgoed​.be. Daar kan je trouwens nu reeds allerlei inspiratie vinden voor het borgen van erfgoed.


Campagnefilmpje

Acteur Herman Verbruggen is enerzijds verrast door de veelzijdigheid en creativiteit achter immaterieel erfgoed, anderzijds is hij zicht bewust dat zorg dragen voor immaterieel erfgoed absoluut noodzakelijk is. Daarom doet hij een oproep om goede praktijken te nomineren!

Ook interessant

23 apr. 2024

“Gentse volksliedjes hebben een grote verbindingskracht”

Folkmuzikant Wim Claeys zingt samen met de Stemband liedjes in het Gents dialect. Het kinderkoor kreeg een plaats op het Register van Inspirerende Vo…
Lees meer
01 mrt. 2024

Ambacht in Beeld Festival Brussel 2024

Ontdek op 30 en 31 maart 2024 meer dan 40 workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films tijdens het Ambacht in Beeld Festival.
Lees meer
20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer