OPROEP: Nomineer iemand die immaterieel erfgoed doet leven!

Ei

De Vlaamse overheid roept op om zorg te dragen voor immaterieel erfgoed! Wil je graag een organisatie of persoon in de kijker zetten die immaterieel cultureel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Heb je weet van een begeesterend of vernieuwend programma rond borgen van immaterieel erfgoed?

In het Register van Inspirerende Voorbeelden wil de Vlaamse Overheid inspirerende good practices en programma’s i.v.m. het borgen van immaterieel erfgoed bundelen, telkens voor een periode van drie jaar. Bedoeling is dat anderen inspiratie halen uit deze dynamische lijst.

Lees er alles over op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Wil jij graag een organisatie of persoon die op een inspirerende manier immaterieel erfgoed doorgeeft, in de kijker zetten? Heb je weet van een bevlogen programma dat het borgen van immaterieel erfgoed naar een nieuw niveau tilt? Laat het weten! Op basis van een advies van de expertencommissie beslist de Vlaamse Minister van Cultuur over welke inspirerende voorbeelden op het Register komen.

Vanaf 1 januari 2020 vind je deze Inspirerende Voorbeelden terug op immaterieelerfgoed​.be. Daar kan je trouwens nu reeds allerlei inspiratie vinden voor het borgen van erfgoed.


Campagnefilmpje

Acteur Herman Verbruggen is enerzijds verrast door de veelzijdigheid en creativiteit achter immaterieel erfgoed, anderzijds is hij zicht bewust dat zorg dragen voor immaterieel erfgoed absoluut noodzakelijk is. Daarom doet hij een oproep om goede praktijken te nomineren!

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen