Home Nieuws Nomineer een inspirerende borgingspraktijk

Nomineer een inspirerende borgingspraktijk

Het Register van Inspirerende Voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed bundelt best practices voor het doorgeven en delen van niet-tastbaar erfgoed. Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Nomineer die persoon of organisatie dan voor een plekje op het Register.

Immaterieel erfgoed is niet-tastbaar en daarom is er actie nodig om het levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties. Dat noemen we borgen. Hoe we immaterieel erfgoed borgen, kunnen we leren van elkaar.

Het Register van Inspirerende Voorbeelden verzamelt begeesterende en vernieuwende borgingspraktijken. De bedoeling is dat iedereen inspiratie kan halen uit de lijst. Deze lijst bevat intussen 3 borgingsinitiatieven voor muziek- en podiumprakijken: 

Om nieuwe acties, projecten en programma’s op het Register te plaatsen, doen we beroep om het brede publiek en de cultureel-erfgoedsector.

Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Tot en met 30 september kan je die persoon of organisatie nomineren voor een plekje op het Register.

Een expertencommissie beoordeelt de nominaties en adviseert de Vlaamse minister van Cultuur in zijn keuze van inspirerende voorbeelden. De minister plaatst de erkende voorbeelden telkens voor drie jaar op het Register.

Nomineer jouw favoriete inspirerende voorbeeld hier!

Het Gnawafestival en JOLA-project werden in 2020 genomineerd voor het Register

Ook interessant

01 mrt. 2024

Ambacht in Beeld Festival Brussel 2024

Ontdek op 30 en 31 maart 2024 meer dan 40 workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films tijdens het Ambacht in Beeld Festival.
Lees meer
20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer
07 feb. 2024

Maak kennis met Mieke en Jeroen

We verwelkomen stafmedewerker immaterieel erfgoed Mieke Witkamp en stagiair scenografisch erfgoed Jeroen Gyselings.
Lees meer