Home Nieuws Maak kennis met onze nieuwe BIS-stagiairs

Maak kennis met onze nieuwe BIS-stagiairs

Arnout Standaert en Rien Bogaert vervoegen ons team gedurende zes maanden in het kader van een beroepsinlevingsstage (BIS).

Arnout Standaert studeerde muziek (jazz — zang) en de specifieke lerarenopleiding aan Luca School of Arts. Voorheen studeerde hij ook Toegepaste Informatica aan de HUB.

Bij CEMPER zal Arnout zich als BIS-stagiair toeleggen op het in kaart brengen van jazzerfgoed. Hij gaat daarvoor op zoek naar jazzcollecties en ‑archieven die in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bewaard worden. Er bestaat voor het jazzerfgoed immers geen centrale bewaarinstelling in Vlaanderen of Brussel. Een overzicht van de veelheid aan bewaarplaatsen’ en hun collecties en archieven is noodzakelijk om een duurzaam erfgoedbeleid uit te bouwen en om dit waardevolle erfgoed beter bekend te maken bij het brede publiek.

Rien Bogaert studeerde geschiedenis aan de VUB. Via een stage bij CAG (Centrum voor Agrarische Geschiedenis) kwam hij in contact met de erfgoedsector.

Tijdens zijn BIS-stage bij CEMPER zal hij de archiefbeschrijvingen van Muziekbank Vlaanderen corrigeren en overbrengen naar de databank van Archiefpunt. Muziekbank Vlaanderen bestaat immers niet meer, maar we beschikken wel nog over een export van de data.

02-12-2021

Ook interessant

20 feb. 2024

Onderzoek social dance (folk-, volks- en werelddans)

Neem deel aan ons onderzoek naar folk-, volks- en werelddans en de manier waarop dit doorgegeven kan worden aan de volgende generaties.
Lees meer
20 feb. 2024

Memoranda rond cultuur en kunsten

SARC en oKo publiceerden memoranda met beleidsaanbevelingen rond cultuur en kunsten.
Lees meer
07 feb. 2024

Maak kennis met Mieke en Jeroen

We verwelkomen stafmedewerker immaterieel erfgoed Mieke Witkamp en stagiair scenografisch erfgoed Jeroen Gyselings.
Lees meer
11 jan. 2024

Jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn erkend als immaterieel erfgoed!

Op 10 januari 2024 werd het jachthoornblazen op Fürst-Pless- en Parforcehoorn door de minister van cultuur Jan Jambon opgenomen op de Inventaris Vlaa…
Lees meer