Maak kennis met Ana Schultze, medewerker Digitale Tools & Technieken

30-03-2020

Sinds begin maart maakt Ana Schultze deel uit van het CEMPER-team. In tijden van corona kan je haar alvast digitaal leren kennen!

Wie is Ana?

Ana Schultze studeerde Kunstwetenschappen en Digital Humanities. Eerder was ze actief als onderzoeker aan de afdeling Culturele Studies van de KU Leuven. Daar werkte ze onder meer aan de MOOC Creating a Digital Cultural Heritage Community”, over publieksparticipatie in de sector (gratis te volgen op edX tot eind augustus!). 

In haar vrije tijd speelt Ana harp – zowel keltisch als de orkestversie – en doet ze aan analoge fotografie. Ze is ook erg geïnteresseerd in duurzaamheid en zet zich als vrijwilliger, organisator, communicatiemedewerker en copywriter in bij verschillende culturele projecten.

Ana vertelt regelmatig en gepassioneerd over de raakvlakken tussen erfgoed en technologie. Ook in deze periode van thuisblijven en ‑werken geniet ze enorm van online initiatieven om erfgoed dichter bij mensen te krijgen, zoals via de hashtag #tussenkunstenquarantaine of haar eigen platform Museum Mix.

Wat zal Ana doen bij CEMPER?

Als Stafmedewerker Digitale Tools & Technieken zorgt Ana er mee voor dat het cultureel erfgoed van muziek, theater en dans, in al zijn diversiteit, inspireert en toegankelijker is voor de samenleving door een betere online toeleiding en presentatie. Ze zal de dienstverlening en projecten van CEMPER bijstaan met zowel creatieve als technische inzichten.

De komende tijd werkt ze mee aan verschillende projecten om de praktijk van erfgoedzorg te ondersteunen en nieuwe doelgroepen te bereiken: van verhalen vertellen met visualisaties tot databanken bouwen en van nieuwe platformen opzetten tot geïntegreerde open data bestuderen.

Waarvoor kan je bij Ana terecht?

Wil je publiek in contact brengen met het erfgoed van muziek en podiumkunsten via digitale tools en technieken? Heb je vragen over interactieve of digitale strategieën? Heb je steun nodig bij het online presenteren van erfgoed? Of ben je gewoon op zoek naar creatieve formats en tips voor een digitale expo? Stuur Ana dan gerust een mailtje!

Digitale tools & technieken Ana Schultze Mail Ana Schultze
30-03-2020

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Zoutwerf 5
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen