Home Nieuws Logoscollectie online

Logoscollectie online

Stichting Logos dook twee jaar lang in haar archieven. De collectie met meer dan 200 experimentele muziekinstrumenten die Godfried-Willem Raes sinds het einde van de jaren 60 bouwde, vormde het onderwerp van de missie. Synthelogs, pneumafonen, muziekrobots, bellenorgels, hybride blazers, muzikale rijtuigen en zelfs onzichtbare muziekinstrumenten werden stuk voor stuk beschreven en gedocumenteerd. Bouwtekeningen, klankopnames, filmpjes en foto´s werden verzameld en nieuwe documentatie werd aangemaakt. Verrassende verhalen en hilarische filmpjes kwamen boven drijven. Het resultaat van deze arbeid ontdek je (onder andere) op de projectwebsite.

Samen met het Muziekinstrumentenmuseum (mim), het Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed (CEMPER) en expert Maarten Quanten (docent Koninklijk Conservatorium Brussel) werd in dit erfgoedproject ook de problematiek van het catalogiseren van experimentele muziekinstrumenten onderzocht.

Neem beslist een kijkje op de catalogus en baan je een weg doorheen de Collectie Logos!

Ook interessant

16 apr. 2024

"We doen toverlantaarnshows zoals die in de periode 1820-1920 kunnen geweest zijn"

In hun vrijetijd voeren Dominique Santens en Philippe Khazzaka, samen met twee collega’s, toverlantaarnshows op. Wat is een toverlantaarn juist?
Lees meer
22 mrt. 2024

Muziek en podiumkunsten op Erfgoeddag 2024

Ontdek een selectie van activiteiten op Erfgoeddag 2024 waarbij muziek- of podiumerfgoed centraal staat.
Lees meer
11 mrt. 2024

Verslag werksessie Dans en het museum

Hoe kan een samenwerking tussen dans en musea er uitzien? Aan de hand van prikkelende stellingen, vragen en praktijkvoorbeelden gingen we hierover in…
Lees meer
01 mrt. 2024

Ambacht in Beeld Festival Brussel 2024

Ontdek op 30 en 31 maart 2024 meer dan 40 workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films tijdens het Ambacht in Beeld Festival.
Lees meer