Home Nieuws Leestip: 'faro | tijdschrift over cultureel erfgo…

Leestip: 'faro | tijdschrift over cultureel erfgoed'

Het winternummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is verschenen. Dit lees je onder andere in het magazine: 

  • faro besluit dit Europees Jaar van het Spoor met een dossier over spoorwegerfgoed. Het dossier start met een analyse van de erfgoedreflex’ bij de NMBS: hoe en wanneer besefte men de waarde van al dat materiaal uit het verleden? Van stoomlocomotieven tot en met de uniformen van het personeel, drukwerk en andere materiële bronnen … Train World is het (voorlopige) orgelpunt van dat traject.
  • De coronacrisis krijgt de blockbuster niet klein, zo blijkt. Een artikel over de O’Keeffe-expo in Centre Pompidou peilt naar de geschiedenis en het hoe en waarom van deze manier van tentoonstellen.
  • Een interview met Pat Villeneuve, hoogleraar aan de Florida State University, over edu-curation’. Zij ziet tentoonstellen als een samenwerkingsproces tussen curatoren en educatoren. Dé manier om tot een meer publieksgerichte tentoonstellingspraktijk te komen.

Ook over de herbestemming van onze poppencollectie lees je in dit magazine een artikel, geschreven door Veerle Wallebroek. 

Een selectie theaterpoppen uit de collectie © Rudy Gadeyne

Ook interessant

28 feb. 2024

"Soms fotografeerde ik vierhonderd concerten per jaar" - Carline Vandercruyssen en haar uniek rockarchief

Carline Vandercruyssen beheert met Goedefroit Music een archief van vijftig jaar concertfotografie.
Lees meer
25 jan. 2024

Nodenbevraging op de inspiratie- en uitwisselingsdag 'Poppen en figuren: tussen erfgoed en hedendaagse praktijk’

CEMPER organiseerde in samenwerking met Huis van Alijn een nodenbevraging op de inspiratie- en uitwisselingsdag voor poppen- en figurentheater.
Lees meer
14 nov. 2023

Van concept tot kikker: het resultaat van een meester-leerlingtraject

Maarten Janssens vertelt ons in een interview hoe hij en zijn broer Joris leerden om draadpoppen te maken met de hulp van een meerster-leerlingbeurs.
Lees meer
25 okt. 2023

Schipper mag ik overvaren? verschijnt op 14 november

Met 'Schipper mag ik overvaren?' wil CEMPER de rijkdom aan kinderliedjes die in Vlaanderen en Nederland gezongen worden laten zien. De lancering van …
Lees meer