Home Nieuws 'Global Disconnections: Performing Arts Collectio…

'Global Disconnections: Performing Arts Collections in the time of a Pandemic'

Wat is wereldwijd de impact geweest van de COVID-crisis op het beheer van podiumcollecties? Sibmas en het Pools Theaterinstituut stellen deze vraag tijdens het online symposium Global Disconnections: Performing Arts Collections in the time of a Pandemic’ op donderdag 28 oktober.

In deze moeilijke tijden willen ze zich richten op de invloed die de pandemie heeft gehad op het functioneren van lidorganisaties van SIBMAS en andere culturele instellingen. Ze willen ook nieuwe oplossingen en praktijken bespreken die tijdens de lockdown zijn ontwikkeld.

Tijdens het eerste deel van de conferentie komen drie sprekers aan het woord: Maria Babicka van het Zbigniew Raszewski Theater Instituut, Eric Colleary — Cline Curator of Theatre and Performing Arts van het Harry Ransom Centre, The University of Texas at Austin, en Ramona Riedzewski — het voormalige hoofd van het collectiebeheer van de onlangs opgeheven speciale afdeling voor podiumkunsten van het Victoria and Albert Museum, Londen.

Na de keynote presentaties is er een kort paneldebat, waarin Eric, Maria en Ramona worden bijgestaan door Bernice Chan van de International Association of Theatre Critics (Hong Kong), Nic Leonhardt van Ludwig Maximilians-Universitaet (Muenchen), en Alan Jones van het Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow) die het debat zullen aanvullen.

Lees meer over deze webinar op de website van het Pools Theaterinstituut.

Ook interessant

21 mrt. 2024

Topstuk in de kijker: Judith ende Holifernes

In 1577 schreef de Roeselaarse rederijker Robert Lawet een toneelspel over Judith en Holifernes, een geliefd thema in de dramatiek. In 2014 werd het …
Lees meer
25 jan. 2024

Topstuk in de kijker: ’t Dor wert groeyende

Hubert Meeus en Timothy De Paepe vertellen over ‘t Dor wert groeyende, een verzamelhandschrift van de Lierse rederijkerskamer De Groeiende Boom.
Lees meer
12 okt. 2023

Topstuk in de kijker: Verzamelhandschrift rederijkerskamer De Roode Roos Hasselt

Het Register Comans, in 2014 erkend als Vlaams topstuk, geeft een volledig beeld van het repertorium van een rederijkerskamer in een langere periode …
Lees meer
28 jun. 2023

Topstuk voorgesteld: Verzameling Theysbaert

De Verzameling Theysbaert werd in 2014 erkend als Vlaams topstuk. Het is een handboek dat in de 16de eeuw toebehoorde aan de familie Theysbaert uit W…
Lees meer