Enquête: Muziek maken in coronatijden

Muziek maken in coronatijden? Het openbare muziekleven is plots stilgevallen. Muziekverenigingen en orkesten kunnen niet meer repeteren. Optredens en festivals werden noodgedwongen uitgesteld of afgelast. Feesten en evenementen kunnen niet doorgaan. Muziekscholen moeten tijdelijk de deuren sluiten.

Tegelijkertijd is dit een periode van creativiteit en nieuwe mogelijkheden. Muzikanten zoeken alternatieve manieren om toch (samen) muziek te maken of hebben meer tijd om te oefenen. 

Hoe beleven muzikanten — van amateur tot professioneel — deze crisis op muzikaal vlak? Wat doet jullie als repeteren of optreden niet meer kan? Hoe blijven jullie muzikaal actief? Hoe gaan verenigingen hiermee om? Heeft dit een impact voor het voortbestaan van bepaalde muziektradities? Deze enquête zoekt naar de antwoorden op deze vragen. 

We nodigen elke muzikant uit om onze enquête te bekijken, in te vullen en te verspreiden onder muzikale vrienden. Alvast bedankt voor de moeite. Binnenkort vinden jullie de resultaten op onze website.

Enquête: Muziek maken in coronatijden

Immaterieel erfgoed Anaïs Verhulst Mail Anaïs Verhulst

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Zoutwerf 5
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen