Home Nieuws Een Nyeu Liedeken

Een Nyeu Liedeken

Geen stad zo rijk aan volksmuziek als Antwerpen. Van 16e-eeuwse kuise wijsjes tot tijdloze liefdesverklaringen en mysterieuze moordliederen, van anonieme makers tot ongekend populaire volkszangers. Hoe resoneren deze liedekens in een superdiverse grootstad als Antwerpen anno 2021?

Dit najaar organiseert Teletext in samenwerking met De Roma en WALPURGIS Een Nyeu Liedeken. Drie avonden waarop kunstenaars aan de haal gaan met een stukje van dit erfgoed en een dialoog plaatsvindt over de betekenis van volksmuziek in de 21e-eeuwse grootstad. Op 19 november wordt er afgesloten met Een levende canon. De overeenkomsten tussen hedendaagse vormen van artistieke recycling en de historische recycle-cultuur van volksmuziek vormen het vertrekpunt van deze avond. Hoe kunnen we nieuwe vormen van canonisering ontwikkelen, die een inclusiever begrip van de canon hanteren en ruimte laten voor constante herwerking en kritische perspectieven?

Met: Simon Baetens / Electra, Emanuele Dainotti, Maya Mertens, Nyiragasigwa Hens en Jonas Govaerts.

Lees meer over Een Nyeu Liedeken op de website van de Roma.

Ook interessant

11 mrt. 2024

Verslag werksessie Dans en het museum

Hoe kan een samenwerking tussen dans en musea er uitzien? Aan de hand van prikkelende stellingen, vragen en praktijkvoorbeelden gingen we hierover in…
Lees meer
11 jan. 2024

Workshop - Dans en het museum

CEMPER en Danspunt nodigen dansers en museummedewerkers uit op een werksessie over dans in het museum op 24 februari 2024.
Lees meer
08 dec. 2023

Aftermovie: lancering van Schipper mag ik overvaren?

Op 14 november verscheen 'Schipper mag ik overvaren?' en dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan! Herbeleef de lancering via onze aftermovie.
Lees meer
07 dec. 2023

Erfgoeddag 2024: er zit muziek in het woord 'Thuis'

Het thema van Erfgoeddag 2024 is 'Thuis'. We reiken je graag enkele thema's binnen muziek en podiumkunsten aan waarrond je kan werken.
Lees meer