Architectes de l'imaginaire: regards sur la scénographie belge du 20e siècle

22-09-2021

Hoe wordt het leven op het toneel geboren? Hoe wordt een toneel omgevormd tot een universum van kleuren en vormen? Ontdek het in de tentoonstelling Architectes de l’imaginaire: regards sur la scénographie belge du 20e siècle’.

Aan de hand van het werk van enkele grote namen uit de Franstalige Belgische theaterwereld, biedt deze tentoonstelling de gelegenheid om het creatieproces van het theater te observeren vanaf het begin van de scenografie. Schetsen, tekeningen, schilderijen, foto’s, maquettes, enz. zullen ons helpen te begrijpen dat een scenografie maken, gelijk is aan de wereld voorstellen door het activeren, via de ruimte, van krachtsverhoudingen, van situationele settings die de actie bekrachtigen; het betekent de ruimte van de mens in al zijn dimensies bevragen” (Daniel Lesage). De scenografie stelt dus een standpunt over de wereld voor.

Deze tentoonstelling van AML (Archives & Museum of Literature), in samenwerking met het Centre d’études théâtrales en UCLouvain Culture is te ontdekken van 22 september tot 21 oktober 2021 in het Forum des Halles in Louvain-la-Neuve. 


Hier vind je meer informatie over Architectes de l’imaginaire’.

22-09-2021

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen