Antwerpse conservatoriumbibliotheek verwelkomt dansbibliotheek Jeanne Brabants

Jeanne

Op 25 januari 2017, de 97ste verjaardag van de geboortedag van Jeanne Brabants (25 januari 19202 januari 2014) ondertekenden haar zoon Koen Van Kerkhoven, haar kleinkinderen en Pascale De Groote (algemeen directeur van de AP Hogeschool) een overeenkomst die de waardevolle en uitgebreide bibliotheek van de oermoeder van de Vlaamse dans’ onderbrengt in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Het betreft een prachtige verzameling van zowat 650 boeken die de nationale en internationale dans- en theaterwereld documenteert en becommentarieert. De collectie is ondertussen geïnventariseerd en via de bibliotheekcatalogus online te consulteren. De ontsluiting van deze collectie kan een stimulans zijn tot wetenschappelijk en artistiek onderzoek over dans in Vlaanderen.

Het Firmament (nu CEMPER) adviseerde de familie over de verschillende herbestemmingsmogelijkheden en begeleidde hen bij het leggen van verschillende contacten. 

Dat haar dansbibliotheek’ een veilig onderkomen zou vinden, was één van haar laatste wensen. Lees meer hierover in het artikel Testament Jeanne Brabants legt falend erfgoedbeleid bloot, dat verscheen in Apache op 10 januari 2014.

Stel een vraag

Heb je vragen of wil je weten wat CEMPER voor je kan betekenen? Laat van je horen!
CEMPER vzw
Onder-Den-Toren 12
B‑2800 Mechelen
O. nr. 0683 772 202
RPR Mechelen